Новини

CoffeeBase

Горчиво, но със захар

04.07.2013


Добро настроение, енергия, най-добрата доза оптимизъм още с първата глътка рано сутрин, огън, удоволствие, мантра, синоним на щастие и на безметежна радост от общуването и живота. Символите на най-популярната напитка – кафето, са безкрайно много. \"Тежестта\" му обаче може да се измери: ако за сваряването на една чаша са необходими 7 г кафе, всеки ден българите изпиват средно 35 тона.

Все още голяма част от това количество са част от събуждането или ранния следобед, докато в останалите европейски държави кафе се пие като завършек на обяда или вечерята и тази тенденция става все по-популярна и в България.

Миналата година обаче беше удар за заведенията и хотелите заради забраната за тютюнопушене и въпреки това консумацията на кафе като цяло не е намаляла драстично – просто се е пренесла у дома. \"По данни на АСNielsen категорията кафе расте през 2012 с 1.9% в стойност, но губи в обем 1.8% спрямо предходната година. Ако погледнем обаче панела, който измерва консумацията на кафе в домакинствата, ще видим един значително по-голям ръст на кафето от 15% в стойност и 10% в обем спрямо 2011 г. Това до голяма степен се дължи на тенденцията да се пие повече кафе вкъщи, отколкото в заведенията\", коментира Юлиана Борисова, маркетинг мениджър \"Кафе\" в \"Крафт фуудс България\". Тя допълва, че покупките за вкъщи са се увеличили значително в сравнение с 2007 г. по данни на проучване на консуматорските нагласи и потребление, направено от SEERC за \"Крафт фуудс Бълагария\" и достига до 58% от всички кафе напитки. За сравнение, този дял през 2007 е едва 50%.

По данни на Евромонитор българите пият средно по 2.2 кг кафе на година на глава от населението, което е едно от последните места по консумация в Централна и Източна Европа. В съседна Сърбия например пият по 5 кг на човек, а в Словения - по 5.9 кг. Основните причини за по-ниската консумация са две - финансови и здравословни. Често да \"излезеш на кафе\" изисква определен финансов ресурс, който понякога се оказва препятствие. Решението в тези случаи е да се лишиш от кафето или да го изпиеш вкъщи. Другият аргумент е здравословният – кафето може да увеличи кръвното налягане или да предизвика проблеми със сърцето. В повечето случаи това са предубеждения и...непознаване на блендовете кафе. Повечето от сортовете арабика са с ниска доза кофеин, според проучванията 4 до 6 кафета дневно не могат да навредят на здравето и освен това съществува безкофеиновото кафе.

Ние, от Кофибейз, прецизно направихме своята селекция за да задоволим вкусовете на българския потребител.
Предлагаме всеки един вид кафе на зърна в пакети от 1кг, 0.500кг. и 0.250кг., както и мляно кафе във вакуумна опаковка от 0.250кг.
НАПРАВЕТЕ СВОЯ ИЗБОР И ЗАПОЧНЕТЕ СВОЯ ДЕН С ЧАША НЕПОВТОРИМО И АРОМАТНО КАФЕ!

« назад
 
     
 
2011 © CoffeBase Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd. Политика за поверителност