Новини

CoffeeBase

Топла вендинг зима с чайовете на EVERTON, представени от Кофибейз България ООД

15.10.2013

Зимата несъмнено е времето за чай.
Най- новите топли предложения за студената зима на Кофибейз са с марката Евертън, световен лидер в производството на билков чай, сега и с линия за вендинг сектора, включваща плодови, цитрусови и традиционни аромати.
Изберете своя вкус от тук представените:
Чай ПРАСКОВА
Чай ЛИМОН
„Ърл грей” ЗЕЛЕН Чай
Чай КАРКАДЕ С ДИНЯ

За повече информация и поръчки:
Кофибейз България ООД



Любопитни факти за „Ърл грей” Зелен Чай

В превод от английски „earl grey” означава „граф Грей“. Въпросният граф всъщност е Чарлз Грей, който е министър-председател в периода 1830-1834 и по негово време е приет закона за премахване на робството в Британската империя. Въпреки това графът е по-известен с кръстения на него чай, макар че се носят легенди за произхода на ърл грей. Най-достоверната история твърди, че по време на едно свое посещение в Китай Чарлз Грей изпробвал чай с бергамот и взел рецептата за приготвяне. Докато си пийвал от чая с приятели, разказал случката и така ърл грей станал много популярен, а вече се продава в над 90 страни.

Що за чай е ърл грей?
Ърл грей е чай със специфичен вкус и аромат, който се постига като към чаената смес се прибави масло, извлечено от кората на бергамот. Но ърл грей не е просто смес от чай и бергамот. Истинският ърл грей се получава като на връхните листа на чая от високо качество, т.нар.“orange pico”, се нанесе тънък слой масло от бергамот (Citrus Bergamia). Бергамотовото масло смекчава тръпчивия вкус на чая и може да се пие без мляко и захар.

За бергамотовото масло:
Бергамотовото етерично масло се получава от кората на плодовете на бергамотовото дърво Citrus Aurantium Bergamia от семейство Седефчови (Rutaceae). Това е невисоко дърво със заострени вечнозелени листа и характерен аромат. Маслото на бергамота се смята за най-доброто етерично масло, получавано от цитруси. Италианците използвали бергамота не само заради чудесния му аромат, а и като лечебно средство при настинки и кожни проблеми.

Ърл грей топи мазнини:
Наскоро учени, ръководени от професор Винченцо Молас, откриха, че черният чай с цитрусови нотки от бергамот топи мазнините. Изследване на повече от двеста пациенти показва, че броят на мастните клетки в организма им е намален с 10 до 30% след консумация на ърл грей. С 22 процента е намалено и нивото на кръвната захар.


Любопитни факти за Хибискус / Каркаде - ползи

Напоследък чаят от каркаде добива все по-голяма популярност с отличните си вкусови качества и магическите свойства за здравето. Каркаде, се добива от венчелистчетата на цветето хибискус.

Консумацията на чай каркаде е изключително освежаващо удоволствие. Той има сладко-тръпчив вкус близък до червените боровинки и е ефикасно лечебно средство. Той е отвара за всякакви болести и е много популярен в Близкия изток, където често се използва за успокояване на леки стомашни разстройства и простуди. Неговите природни флавоноиди се противопоставят на свободните радикали в тялото, докато антиоксидантите прочистват организма от всички токсични отпадъци. Чаят от каркаде е изключително полезна хранителна добавка при диети за отслабване - помага за контролиране на теглото. Чаят забавя усвояването на захар и нишесте в организма и помага за понижаване на високото кръвно налягане и високите нива на холестерол. Тези два параметъра са от решаващо значение за здравето на сърдечносъдовата система, и чрез контролирането им, тази напитка помага за поддържането на здраво сърце и силни кръвоносни съдове.
Чаят от каркаде е богат източник на витамин С, който поддържа имунната система на организма и предпазва от общите сезонни алергии като настинка, кашлица, болки в гърдите, и възпалено гърло. Той също така подпомага за правилното храносмилане на храната и намалява честотата на запек и усложненията на пикочния мехур. Чаят е ефективен имуностимулатор и естествен диуретик.






« назад
 
     
 
2011 © CoffeBase Ltd. All rights reserved. Web design by SP Vision Ltd. Политика за поверителност